GoVegan

Pølsegrateng med pasta, ostesaus, paprika og vårløk

En klassisk middagsfavoritt for hele familien!

Ostesaus:

  • Smelt margarinen på lav varme i en liten kjele. Visp inn hvetemelet og spe med litt og litt av matfløten og deretter vannet, mens du visper. Det skal være omtrent på kokepunktet.
  • Knus buljongterningen og tilsett den i sausen. Smak til med litt salt.
  • Visp til slutt inn den revne osten og sett til side.

Ellers:

  • Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann.
  • Kutt pølsene i skiver, paprikaen i små biter og vårløken i tynne skiver.
  • Når pastaen er ferdigkokt, sil av vannet og ha den over i en stor ildfast form. Bland inn ostesausen, pølsebitene, paprikaen og vårløken og dryss pankoen på toppen.
  • Stek gratengen midt i ovnen på 200 grader i 20 min.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Ostesaus:

  • 0
  • ss
  • hvetemel
  • 0
  • dl
  • vegansk matfløte
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • grønnsaksbuljongterning
  • litt salt, smak til

Ellers trenger du:

  • 0
  • g
  • tørr pasta
  • 0
  • spisspaprika (1 stk = ca 130 g)
  • 0
  • g
  • vårløk (80 g = ca 4 stk)
  • 0
  • g
  • panko (20 g = ca 1 dl)