Veganske doughnuts med sjokoladetrekk
Hjemmebakte veganske doughnuts! Saftige og myke og toppet med deilig smeltet sjokolade.
Doughnuts:
- Smelt margarinen i en liten kjele og visp inn sukkeret til det er oppløst. Tilsett plantemelken og bland godt. Ha blandingen over i en bakebolle.
- Visp inn bakepulver, salt og til slutt melet. Sett til avkjøling i kjøleskap i ca 20 min.
- Form små, runde boller av deigen. Hos oss ble det 24 stykker.
- Varm opp et ca 5 cm lag olje i en liten kjele. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke skaftet på en tresleiv nedi. Når det bruser rundt skaftet, er oljen klar.
- Lag et hull i midten av en doughnutbolle for å få den riktige formen. PS: Lag større hull enn hva du tenker trengs, siden den hever under fritering og hullet blir mindre.
- Friter doughnutsene, noen få av gangen, i oljen til de er gyllenbrune. Ca 2 min på hver side.
Sjokoladetopping:
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Dypp doughnutsene i sjokoladen og strø over kakestrø.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Doughnuts:
- 0
- g
- plantemargarin
- 0
- g
- brunt sukker
- 0
- dl
- plantemelk
- 0
- ss
- bakepulver
- 0
- ts
- salt
- 0
- g
- hvetemel
- solsikkeolje, til fritering