GoVegan

Veganske doughnuts med sjokoladetrekk

Hjemmebakte veganske doughnuts! Saftige og myke og toppet med deilig smeltet sjokolade.

Doughnuts:

  • Smelt margarinen i en liten kjele og visp inn sukkeret til det er oppløst. Tilsett melken og bland godt. Ha blandingen over i en bakebolle.
  • Visp inn bakepulver, salt og til slutt melet. Sett til avkjøling i kjøleskap i ca 20 min.
  • Form små, runde boller av deigen. Hos oss ble det 24 stykker.
  • Varm opp et ca 5 cm lag olje i en liten kjele. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke skaftet på en tresleiv nedi. Når det bruser rundt skaftet, er oljen klar.
  • Lag et hull i midten av en doughnutbolle for å få den riktige formen. PS: Lag større hull enn hva du tenker trengs, siden den hever under fritering og hullet blir mindre.
  • Friter doughnutsene, noen få av gangen, i oljen til de er gyllenbrune. Ca 2 min på hver side.

Sjokoladetopping:

  • Smelt sjokoladen i vannbad.
  • Dypp doughnutsene i sjokoladen og strø over kakestrø.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Doughnuts:

  • 0
  • g
  • brunt sukker
  • 0
  • dl
  • plantemelk
  • 0
  • ss
  • bakepulver
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • g
  • hvetemel
  • solsikkeolje, til fritering

Sjokoladetrekk og pynt:

  • kakestrøssel