GoVegan

Vegansk bolognese

Prøv vår kjøttfrie versjon av klassikeren Pasta Bolognese! Server med squash pappardelle eller din favorittpasta.

Bolognese-saus:

  • Hakk gulrot, løk, selleristang, paprika, oliven og soltørket tomat.
  • Varm opp litt olje i en stor stekepanne eller gryte og stek de hakkede grønnsakene og Vegandeig til vegandeigen er gjennomstekt og grønnsakene myke.
  • Kutt hvitløken i tynne skiver og tilsett det i panna sammen med hakkede tomater, vann, urter, soyasaus, peppermiks og anisfrø.
  • Småkok på lav varme, uten lokk, i ca 30 minutter eller mer. Rør om iblant.
  • Mos ev. sausen kjapt med stavmikser til ønsket konsistens.

Squash pappardelle:

  • Vask squashen og høvle den i tynne, brede skiver på langs med en ostehøvel. Legg den i kaldt vann inntil den skal brukes.

Server bolognesen på en seng av squash pappardelle (ev. spagetti eller annen type pasta). Drissle over noen dråper god olivenolje og garner med et dryss flaket havsalt, nykvernet pepper og friske urter.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Bolognese-saus:

  • 0
  • gulrøtter
  • 0
  • gul løk
  • 0
  • selleristang
  • 0
  • rød paprika
  • 0
  • grønne oliven uten stein
  • 0
  • soltørkede tomater
  • 0
  • hvitløksfedd
  • 0
  • ml
  • hermetiserte hakkede tomater (800 ml = 8 dl/2 bokser)
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • ss
  • tørkede urter (eks oregano, rosmarin, merian, basilikum, timian)
  • 0
  • ss
  • soyasaus (ev. litt salt)
  • 0
  • ts
  • peppermiks (ev. litt sort pepper), smak til
  • 0
  • krm
  • hele anisfrø (kan sløyfes)

Forslag til tilbehør:

  • 0
  • squash
  • extra virgin kaldpresset olivenolje
  • flaket havsalt og nykvernet pepper
  • friske urter

Relaterte produkter