GoVegan

Ovnsbakt risotto med paprika og Go'Vegan Mozzarella

En smakfull, kremet og lekker risotto. Nydelig som tilbehør, eller som en egen rett med godt brød ved siden av. Og alt bakes i ovnen, null stress da gitt!

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en ildfast gryte eller form som rommer minst 1,5 liter.
  • Kutt paprika og løk smått og ha det i formen sammen med risottoris, vann, olivenolje og buljong. Tips: Knus buljongterningen, så fordeler den seg bedre i væsken.
  • Bland godt og bak det hele midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter, eller til væsken har kokt inn i risen og riskornene er møre. PS: Her kan baketiden variere noe, etter hva slags ris du bruker og hvor kraftig ovnen din er.
  • Når risottoen er ferdig, ta formen ut av ovnen, bland inn revet Mozzarella og smak til med litt urtesalt. Hakk vårløken og tilsett den helt til slutt.

Pynt gjerne med friske urter ved servering.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • rød paprika (1 stk = ca 200 g)
  • 0
  • gul løk
  • 0
  • g
  • tørr risottoris
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • grønnsaksbuljongterning
  • litt urtesalt, smak til
  • 0
  • vårløk