GoVegan

Nuggets, tzatziki og lun hirsesalat med ovnsbakte tomater

Prøv en spennende variant av nuggets servert med hjemmelaget vegansk tzatziki og smakfull hirsesalat.

Nuggets og ovnsbakte tomater:

  • Sett stekeovnen på 225 grader.
  • Fordel nuggetsene ut over et bakepapirkledt stekebrett.
  • Ha minitomatene i en liten ildfast form og sett den på stekebrettet sammen med nuggetsene.
  • Stek på 225 grader midt i ovnen i 12 - 15 min.

Lun hirsesalat:

  • Ha hirse og vann i en kjele og kok på lav varme under lokk i 10 min. Fjern kjelen fra plata og la hirsen stå og dampe seg ferdig med lokket på i minst 5 min.
  • Kutt agurken i små biter og finhakk persillen.
  • Ha den ferdigkokte hirsen i en serveringsbolle sammen med agurk, persille og de ovnsbakte tomatene. PS: Få med all tomatsaften også.
  • Vend inn olivenolje og smak til med litt salt og pepper.

Tzatziki:

  • Riv agurken på et grovt raspejern og bland inn et par klyper salt. Sett til side i minst 5 min.
  • Klem ut overskytende væske fra agurken. Bland inn yoghurt og knust/finhakket hvitløk.
  • Smak til med litt pepper og eventuelt litt mer salt.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Lun hirsesalat

  • 0
  • dl
  • hel hirse (1 dl hirse = ca 80 g)
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • agurk
  • 0
  • neve
  • finhakket frisk persille
  • 0
  • g
  • minitomater
  • 1 ss olivenolje
  • litt salt og pepper, smak til

Tzatziki:

  • 0
  • agurk
  • litt salt
  • 0
  • dl
  • vegansk yoghurt
  • 0
  • hvitløksfedd
  • litt pepper, smak til

Ellers trenger du:

  • frisk persille, til pynt