GoVegan

Nuggets med grov potetmos, sprøstekt løk og ristede kjerner

Populær middag for store og små!

Potetmos:

  • Skrell potetene, kutt dem i mindre biter og kok dem møre. (NB: uten tilsatt salt i kokevannet).
  • Sil av vannet og ha potetene tilbake i kjelen. Sett den på den varme kokeplata og la potetene dampe fra seg overskytende vann.
  • Ta kjelen av varmen og mos potetene grovt med en ballongvisp.
  • Tilsett margarinen og spe med litt og litt plantemelk til ønsket konsistens (kanskje du ikke trenger alt). Smak til med litt salt og pepper.

Sprøstekt løk:

  • Rensk løken og kutt den i tynne skiver.
  • Varm opp et lag olje i en kjele eller liten panne til det er ca 140 grader. Tips: Du kan sjekke om oljen er varm nok ved å stikke skaftet på en tresleiv nedi - det skal bruse rundt skaftet.
  • Legg løken, i porsjoner, i oljen og friter til den er gyllenbrun. La den renne av seg overskytende olje på kjøkkenpapir.
  • Smak til med litt salt.

Ellers:

  • Rist gresskarkjernene i en tørr, varm panne til de er lett gylne og begynner å poppe i panna. Sett til side.
  • Stek nuggetsene i en panne med litt olje til de er gylne og sprø på begge sider.

Server nuggets på potetmos sammen med rikelig av sprøstekt løk og et dryss ristede kjerner på toppen. Litt grønn salat ved siden av gjør seg også godt.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Potetmos:

  • 0
  • g
  • poteter
  • litt salt og pepper, smak til

Sprøstekt løk:

  • 0
  • gul løk
  • solsikkeolje
  • litt flaket havsalt, smak til

Ellers trenger du:

  • 0
  • dl
  • gresskarkjerner