Mac 'n' Cheese med brødmandeltopping
Hvem trenger vel melkeprodukter for å lage en klassisk makaroni i ostesaus? Prøv vår veganske variant - du vil ikke tro hvor kremet og lekker den er!
Mac 'n' cheese:
- Kok makaronien i rikelig med lettsaltet vann (følg koketid etter anvisning på pakken). Sil av vannet på den ferdigkokte makaronien og ha den i en ildfast form.
- Smelt margarinen på middels varme i en kjele. Visp inn hvetemelet til det er jevnt og spe med plantemelken, litt og litt. Når det begynner å tykne, spe med mer melk - helt til all melken er tilsatt.
- Visp inn Revet smak av Mozzarella, næringsgjær, grønnsaksbuljong og smak til med litt salt og pepper. Tips: Knus buljongterningen før den tilsettes, da fordeler den seg lettere jevnt i sausen.
- Hell sausen over makaronien og bland godt.
Brødmandeltopping:
- Rist mandlene i en tørr, varm panne til de er gylne. Grovhakk dem og ha dem i en matprosessor.
- Stek brødskiva i margarin til den er godt gyllenbrun på begge sider. Bryt brødet i biter og ha det i matprosessoren sammen med mandlene.
- Hakk oreganoen og hvitløken og ha det også i matprosessoren.
- Kjør til alt er småsmulet og smak til med litt salt.
Strø brødmandeltoppingen på toppen av makaroniblandingen og bak skjønnheten midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min, til den er gyllen og boblende.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Mac 'n' cheese:
- 0
- g
- tørr makaroni
- 0
- g
- plantemargarin
- 0
- g
- hvetemel
- 0
- dl
- plantemelk
- 0
- ss
- næringsgjær (kan sløyfes)
- 0
- grønnsaksbuljongterning
- litt salt og pepper, smak til
Brødmandeltopping:
- 0
- g
- mandler
- 0
- brødskive
- 0
- ss
- plantemargarin
- 0
- neve
- frisk oregano
- 0
- lite
- hvitløksfedd
- litt salt, smak til