GoVegan

Mac 'n' Cheese med brødmandeltopping

Hvem trenger vel melkeprodukter for å lage en klassisk makaroni i ostesaus? Prøv vår veganske variant - du vil ikke tro hvor kremet og lekker den er!

Mac 'n' cheese:

  • Kok makaronien i rikelig med lettsaltet vann (følg koketid etter anvisning på pakken). Sil av vannet på den ferdigkokte makaronien og ha den i en ildfast form.
  • Smelt margarinen på middels varme i en kjele. Visp inn hvetemelet til det er jevnt og spe med plantemelken, litt og litt. Når det begynner å tykne, spe med mer melk - helt til all melken er tilsatt.
  • Visp inn Revet smak av Mozzarella, næringsgjær, grønnsaksbuljong og smak til med litt salt og pepper. Tips: Knus buljongterningen før den tilsettes, da fordeler den seg lettere jevnt i sausen.
  • Hell sausen over makaronien og bland godt.

Brødmandeltopping:

  • Rist mandlene i en tørr, varm panne til de er gylne. Grovhakk dem og ha dem i en matprosessor.
  • Stek brødskiva i margarin til den er godt gyllenbrun på begge sider. Bryt brødet i biter og ha det i matprosessoren sammen med mandlene.
  • Hakk oreganoen og hvitløken og ha det også i matprosessoren.
  • Kjør til alt er småsmulet og smak til med litt salt.

Strø brødmandeltoppingen på toppen av makaroniblandingen og bak skjønnheten midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min, til den er gyllen og boblende.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Mac 'n' cheese:

  • 0
  • g
  • tørr makaroni
  • 0
  • g
  • plantemargarin
  • 0
  • g
  • hvetemel
  • 0
  • dl
  • plantemelk
  • 0
  • ss
  • næringsgjær (kan sløyfes)
  • 0
  • grønnsaksbuljongterning
  • litt salt og pepper, smak til

Brødmandeltopping:

  • 0
  • g
  • mandler
  • 0
  • brødskive
  • 0
  • ss
  • plantemargarin
  • 0
  • neve
  • frisk oregano
  • 0
  • lite
  • hvitløksfedd
  • litt salt, smak til