GoVegan

Køfte med frisk bulgursalat og yoghurtdressing

Prøv vår veganske versjon av tradisjonell tyrkisk køfte, laget med Go'Vegan Minced istedenfor kjøttdeig. Det smaker aldeles himmelsk!

Køfte:

  • Finhakk løken, hvitløken og persillen. Grovhakk pinjekjernene.
  • Ha alle ingrediensene til køften i en bolle og bland til en jevn deig. Her er det enklest å bruke hendene og kna det godt sammen.
  • Bruk ca 2 ss deig til hver køfte og form til 12 avlange pølser med hendene.
  • Stek i litt olje på to tredjedels varme til de er gylne og gjennomstekte rundt det hele, ca 10 min. Steketips: La køftene ligge i ro i panna og vent med å snu på dem til de har fått en god gyllenbrun stekeskorpe under.

Frisk bulgursalat:

  • Smelt margarinen i en liten kjele. Tilsett olivenolje og laurbærblad og stek et minutts tid.
  • Tilsett bulguren og vannet og kok på lavest varme under lokk i ca 15 min, eller til bulguren er gjennomkokt. Tips: Blir det tørt i kjelen, tilsett litt mer vann.
  • Mens bulguren koker, hakk tomatene og riv agurken. Finhakk persillen og rødløken.
  • Fjern laurbærbladet fra den ferdigkokte bulguren og ha den i en serveringsbolle sammen med resten av ingrediensene til salaten. Smak til med litt salt og pepper.

Yoghurtdressing:

  • Bland yoghurt og sitronsaft i en serveringsbolle og smak til med litt salt.

Server med et dryss finhakket bladpersille. Lavas (tyrkisk brød) eller pitabrød passer godt ved siden av.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Køfte

  • 0
  • gul løk (0,5 løk = ca 80 g)
  • 0
  • hvitløksfedd
  • 0
  • ss
  • finhakket frisk bladpersille
  • 0
  • ss
  • pinjekjerner
  • 0
  • g
  • potetmel (24 g = ca 3 ss)
  • 0
  • ts
  • chiliflak (ev. litt finhakket frisk chili)
  • 0
  • ts
  • salt
  • litt pepper

Frisk bulgursalat:

  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • laurbærblad
  • 0
  • dl
  • tørr bulgur (1,5 dl = ca 120 g)
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • tomater
  • 0
  • agurk
  • 0
  • ss
  • finhakket frisk bladpersille
  • 0
  • rødløk
  • 0
  • ss
  • frisk sitronsaft
  • litt salt og pepper, smak til

Yoghurtdressing:

  • 0
  • dl
  • vegansk yoghurt
  • 0
  • ss
  • frisk sitronsaft
  • litt salt, smak til