GoVegan

Juletallerken med Go'Vegan Vegisterkaker

Ekte julestemning på tallerkenen! Go'Vegan Vegisterkaker, her i godt følge av kålrabi- og søtpotetstappe, brun saus, poteter, rosenkål og gulrot. Nam nam!

Kålrabi- og søtpotetstappe:

  • Skrell og kutt kålrabi og søtpotet i biter. Kok dem møre, ca 15-20 min, avhengig av hvor store biter du har. Sil av vannet.
  • Mos til stappe med en ballongvisp, tilsett margarin og plantemelk.
  • Smak til med litt salt og pepper.

Brun saus:

  • Smelt margarinen på lav varme i en kjele eller panne. Visp inn melet og spe med ca én og én desiliter av vannet mens du visper. Når det begynner å tykne, tilsett mer vann til alt er brukt opp.
  • Visp inn buljongpulver. Ev. kan du bruke en terning grønnsaksbuljong som du knuser (1 ss pulver tilsvarer ca 1 terning). Visp også inn soyasaus, muskat og smak til med pepper og urtesalt. Tilsett litt sukkerkulør dersom du ønsker mer farge på sausen.

Vegisterkaker:

  • Stek Go'Vegan Vegisterkaker i litt olje i stekepanne, høy varme og 1-2 minutter per side. Eventuelt kan de varmes i stekeovn på 200 grader i 5-8 minutter.

Server med kokte poteter, gulrøtter og rosenkål.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Kålrabi- og søtpotetstappe:

  • 0
  • g
  • kålrabi
  • 0
  • g
  • søtpotet

Brun saus:

  • 0
  • ss
  • hvetemel
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • ss
  • grønnsaksbuljongpulver
  • 0
  • ss
  • soyasaus
  • 0
  • ts
  • malt muskat
  • litt
  • peppermiks eller nykvernet sort pepper, smak til
  • kanskje litt urtesalt, smak til
  • ev. noen dråper sukkerkulør for farge

Ellers trenger du:

  • poteter
  • gulrot
  • rosenkål