![](https://images.prismic.io/govegan-no/a381ac78-14fa-4905-a3a7-46860bedacc5_gyros+med+rotfries_+myke+pannebr%C3%B8d+og+tzatziki+b.png?auto=compress,format&w=1500)
![](https://images.prismic.io/govegan-no/02c2c40a-4ff8-44f5-87ce-16ffa538bc69_gyros+med+rotfries_+myke+pannebr%C3%B8d+og+tzatziki+sq.png?auto=compress,format&w=800)
Gyros med rotfries, myke pannebrød og tzatziki
Go'Vegan Gyros + hjemmebakte flate brød, rødbete- og gulrotfries = komplett nam!
Myke pannebrød:
- Visp sammen alle ingrediensene i en bakebolle., dekk til bolleen og sett til heving på lunt sted i minst 40 min.
- Ha litt mel på bordet og del deigen i fire omtrent like store deler. Trill hvert deigemne til en ball og kjevle ut til en flat leiv.
- Stek brødene i varm panne (uten olje) til de er gylne på begge sider. Legg dem under et kjøkkenhåndkle, så holder de seg myke.
Rotfries:
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Skrell og kutt rødbete og gulrot i staver. Fordel dem i en ildfast form eller ut over et stekebrett med bakepapir.
- Drissle over litt olivenolje og litt havsalt og bland godt. Stek på 225 grader i 30-40 min, eller til de er gjennomstekte.
Gyros:
- Stek Gyros kjapt i litt olje til det er gjennomvarmt. Kutt agurken i staver.
- Server Gyros på nystekte pannebrød med salat, agurk, rotfries og tzatziki.
Tips: Til friesene kan du gjerne variere med andre rotgrønnsaker som for eksempel søtpotet, potet eller pastinakk.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Myke pannebrød:
- 0
- dl
- lunkent vann
- 0
- ss
- olivenolje
- 0
- ts
- tørrgjær
- 0
- ts
- sukker
- 0
- ts
- salt
- 0
- g
- hvetemel
Rotfries:
- 0
- g
- rødbete
- 0
- g
- gulrot
- olivenolje
- flaket havsalt