GoVegan

Gyros med rotfries, myke pannebrød og tzatziki

Go'Vegan Gyros + hjemmebakte flate brød, rødbete- og gulrotfries = komplett nam!

Myke pannebrød:

  • Visp sammen alle ingrediensene i en bakebolle., dekk til bolleen og sett til heving på lunt sted i minst 40 min.
  • Ha litt mel på bordet og del deigen i fire omtrent like store deler. Trill hvert deigemne til en ball og kjevle ut til en flat leiv.
  • Stek brødene i varm panne (uten olje) til de er gylne på begge sider. Legg dem under et kjøkkenhåndkle, så holder de seg myke.

Rotfries:

  • Sett stekeovnen på 225 grader.
  • Skrell og kutt rødbete og gulrot i staver. Fordel dem i en ildfast form eller ut over et stekebrett med bakepapir.
  • Drissle over litt olivenolje og litt havsalt og bland godt. Stek på 225 grader i 30-40 min, eller til de er gjennomstekte.

Gyros:

  • Stek Gyros kjapt i litt olje til det er gjennomvarmt. Kutt agurken i staver.
  • Server Gyros på nystekte pannebrød med salat, agurk, rotfries og tzatziki.

Tips: Til friesene kan du gjerne variere med andre rotgrønnsaker som for eksempel søtpotet, potet eller pastinakk.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Myke pannebrød:

  • 0
  • dl
  • lunkent vann
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • ts
  • tørrgjær
  • 0
  • ts
  • sukker
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • g
  • hvetemel

Rotfries:

  • 0
  • g
  • rødbete
  • 0
  • g
  • gulrot
  • olivenolje
  • flaket havsalt

Ellers trenger du:

  • 0
  • pk.
  • tzatziki
  • grønn salat
  • 0
  • slangeagurk

Relaterte produkter