![](https://images.prismic.io/govegan-no/08cb6f49-fef3-46d4-a875-2d10d5af8803_sjokoladeboller-b.png?auto=compress,format&w=1500)
![](https://images.prismic.io/govegan-no/40c1f634-7a40-41f5-b586-41902d3c7f38_sjokoladeboller-sq.png?auto=compress,format&w=800)
Go'Vegan sjokoladeboller
Som om ikke et brett med hjemmebakte boller er uimotståelig nok - her får du dem attpåtil med sjokoladebiter inni! (Oppskriften gir 12 boller).
Slik gjør du:
- Smelt margarinen i en kjele. Visp inn havremelk og melis og varm til lunken / fingervarm temperatur. Ha blandingen over i en stor bakebolle og visp inn gjær, kardemomme og salt. Bland inn litt og litt av melet og elt til du har en smidig deig. Hakk sjokoladen, tilsett den i deigen og elt til sjokoladebitene er godt fordelt.
- Dekk til bollen og sett til heving på lunt sted i 1 - 1,5 time, eller til den har hevet til minst dobbelt størrelse.
- Ha deigen over på en melet benk og kna den litt før du deler den i 12 omtrent like store emner. Trill runde boller og sett dem side ved side på et bakepapirkledt stekebrett, ca 4 cm avstand mellom bollene er passe om du vil at de skal vokse inn i hverandre. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og etterhev i 45 minutter.
- Stek bollene på 225 grader i 10-13 minutter, eller til de er lett gylne.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Dette trenger du:
- 0
- g
- plantemargarin
- 0
- dl
- plantemelk
- 0
- g
- melis
- 0
- ts
- tørrgjær
- 0
- ts
- malt kardemomme
- 0
- ts
- salt
- 0
- g
- hvetemel