GoVegan

Go'Vegan Pulled med saktebakte tomater i hjemmebakte pitabrød

Saftig og smakfull plantebasert Pulled servert med nystekte pitabrød og sødmefylte bakte tomater. En middagsvinner både til hverdags og til fest!

Saktebakte tomater:

  • Legg de hele minitomatene i en ildfast form og bak dem i stekeovn på 180 grader i ca 1 time. (NB: Beregnet utfra at de settes i kald ovn. Pass på mot slutten av steketiden).
  • Når tomatene har falt litt sammen og begynt å slippe ut tomatsaft, er de ferdige.

Pitabrød:

  • Visp sammen vann, olivenolje, gjær og salt i en bakebolle. Tilsett melet og elt til en jevn deig. Sett til heving på lunt sted i minst 40 min.
  • Ha deigen over på et melet bord og del den i 4 omtrent like store deler. Trill runde boller og kjevle hver bolle til flate, runde leiver med tykkelse omtrent som en pizzabunn.
  • Legg dem på et stekebrett med bakepapir og stek på 225 grader i 8 min. Straks de er ute av ovnen, legg over et klede. Da holder de seg myke og saftige frem til de skal brukes.

Pulled og tilbehør:

  • Stek Pulled i litt olje til det er gjennomvarmt.
  • Kutt agurk og salat. Bruk gjerne andre grønnsaker i tillegg, for eksempel paprika, revet gulrot, mais, finsnittet kål m.m.
  • Server Pulled i pitabrød med saktebakte tomater, salat og agurk.

Tips: Tzatziki eller yoghurtdressing er deilig tilbehør!

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Pitabrød:

  • 0
  • dl
  • fingervarmt vann
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • ts
  • tørrgjær
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • g
  • hvetemel

Ellers trenger du:

  • 0
  • g
  • cherrytomater
  • agurk
  • grønn salat

Relaterte produkter