GoVegan

Go'Vegan Julestek med hjemmelaget surkål og peppersaus

Fiks-ferdig klar for julefeiring med vår saftige Julestek! Her servert med hjemmelaget surkål, peppersaus og grønnsaker.

Surkål:

  • Fjern de ytterste bladene på kålen, samt den harde stilken/stammen i midten. Kutt kålen i tynne strimler.
  • Skrell eplet, fjern kjernehuset og del eplekjøttet i båter.
  • Ha kål og eplebåter i en kjele. Hell på vann, eddik, og tilsett karve, salt og sukker.
  • Småkok under lokk i ca 1 time. NB: Lav varme, ellers kan det bli brent i bunn. Den er ferdig når det meste av vannet har kokt inn og kålen er myk. Smak til om du ønsker mer eddik eller salt.

Peppersaus:

  • Smelt margarinen på svak varme i en kjele. Visp inn hvetemel til det er jevnt. Visp inn vann, buljong og pepper. Tips: Knus buljongternignen før du har den i, da fordeler den seg lettere i sausen. Ev. kan du bruke grønnsaksbuljongpulver (1 terning = ca 1 ss pulver).
  • Tilsett noen dråper sukkerkulør for farge og spe med matfløte mens du koker opp. Visp godt.
  • Smak til med soyasaus og kanskje du ønsker mer peppermiks.
  • Spe ev. med litt mer fløte eller vann om sausen er for tykk.

Julestek:

  • Varm julesteken midt i stekeovnen på 180 grader i 15-20 min. Skjær i skiver ved servering.

Server Go'Vegan Julestek med kokte grønnsaker, surkål, tyttebær og masse delig peppersaus.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Surkål:

  • 0
  • g
  • hodekål
  • 0
  • eple
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • ts
  • eddik
  • 0
  • ts
  • hele karvefrø
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • ts
  • sukker

Peppersaus:

  • 0
  • ss
  • plantemargarin
  • 0
  • ss
  • hvetemel
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • terning
  • grønnsaksbuljong
  • 0
  • ts
  • peppermiks
  • noen dråper
  • sukkerkulør
  • 0
  • dl
  • vegansk matfløte
  • 0
  • ts
  • soyasaus

Ellers trenger du:

  • poteter
  • gulrøtter
  • brokkoli
  • tyttebær

Relaterte produkter