GoVegan

Go'Vegan-boller med spagetti og chunky tomatsaus

Spagetti og kjøttboller - the vegan way!

Go'Vegan-boller:

  • Ha Go'Vegan Minced i en bolle. Tilsett potetmel, urtesalt og pepper og bland godt til en jevn deig.
  • Form små, runde boller og stek i litt olje til de er gyllenbrune. Oppskriften gir 16-20 boller, avhengig av hvor store du lager dem.

Chunky tomatsaus:

  • Skrell og kutt løken i skiver, del de soltørkede tomatene i små biter og finhakk eller knus hvitløken.
  • Varm en liten klunk olivenolje i en kjele og stek sjalottløken til den er myk og blank. Tilsett hvitløk, soltørket tomat og chiliflak og stek videre et minutts tid.
  • Tilsett hakkede tomater, basilikum, laurbærblad og sukker og småkok under lokk i minst 10 min. Smak til med litt salt underveis.

Ellers:

  • Kok spagettien i rikelig med lettsaltet vann.
  • Rist pinjekjernene i en tørr, varm panne til de er lett gylne.

Server nykokt spagetti med chunky tomatsaus og Go'Vegan-boller på topp. Strø over ristede pinjekjerner og revet mozzarella, og pynt gjerne med friske urter.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Go'Vegan-boller:

  • 0
  • ss
  • potetmel
  • litt urtesalt og pepper

Chunky tomatsaus:

  • 0
  • sjalottløk (2 sjalottløk = 1 liten gul løk)
  • 0
  • soltørkede tomater
  • 0
  • hvitløksfedd
  • 0
  • klype
  • chiliflak (eller litt finhakket frisk chili), smak til
  • 0
  • ml
  • hermetiserte hakkede tomater (400 ml = 1 boks/kartong)
  • 0
  • liten neve
  • neve hakket frisk basilikum
  • 0
  • laurbærblad
  • 0
  • ts
  • sukker
  • litt salt, smak til

Ellers trenger du:

  • 0
  • g
  • tørr spagetti
  • 0
  • ss
  • pinjekjerner