GoVegan

Fløtegratinerte poteter med hvitløk og Go'Vegan Revet

Tynne potetskiver i vidunderlig fløtesaus, smaksatt med smørstekt hvitløk og gratinert med Go'Vegan Revet. Mmmm, dette er tilbehøret sitt!

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 225 grader.
  • Smelt margarinen på lav varme i en gryte eller panne. Press eller finhakk hvitløksfeddene, tilsett dem i gryta og stek forsiktig et minutts tid. NB: Ikke for høy varme, det skal ikke bli brent. Tilsett matfløte og salt og kok opp. Sett til side.
  • Vask potetene og skjær dem i tynne skiver med en mandolin, om du har en. Ev. kan du bruke ostehøvel eller grønnsakskreller.
  • Smør en ildfast form med litt margarin. Legg oppi potetskivene og hell over fløteblandingen.
  • Dekk formen med et lokk eller aluminiumsfolie. Bak på 225 grader midt i ovnen i 30 min, eller til potetene er møre. (Stikk en spiss kniv gjennom for å sjekke om de er møre. Dersom ikke, bak videre litt til og sjekk igjen.).
  • Strø over Go'Vegan Revet og gratiner på 225 grader uten lokk i ca 5 min, til Go'Vegan Revet er smeltet.
  • Pynt med friske urter ved servering.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • ss
  • plantemargarin
  • 0
  • hvitløksfedd
  • 0
  • dl
  • vegansk matfløte
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • g
  • poteter
  • friske urter, til pynt