GoVegan

Falafel med bulgur- og bønnesalat, servert med tortillalefser og tzatziki

Prøv våre fiks ferdige Go'Vegan Falafler i denne mettende retten.

Bulgur- og bønnesalat:

  • Ha olivenolje og plantemargarin i en kjele og varm opp til margarinen er smeltet. Bland inn bulgurkorn, vann og buljongterning. Kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la den stå og hvile i minst 12 min.
  • Sil av laken fra bønnene og skyll godt. Hakk persillen og grovhakk valnøttene. Bland det inn i den ferdigkokte bulguren.

Falafel og tilbehør:

  • Stek falaflene i panne i litt olje til de er gylne og gjennomvarme.
  • Kutt grillet paprika i strimler og avokado i skiver. Varm tortillalefsene i stekepanna eller i ovnen (se anvisning på pakken).
  • Server falafelbollene på tortillalefser med bulgursalat, grillet paprika og avokado. Topp med tzatziki og et dryss hakket persille.

Tips:

Grillet paprika på glass finner du i flere grønnsaksbutikker og dagligvarebutikker. Får du ikke tak i, bruk vanlig paprika isteden.

Bulgur kan ev. erstattes av ris eller hirse, følg kokeanvisning på pakken.

Blir det noe bulgur- og bønnesalat til overs, holder den seg fint i kjøleskap i ca tre dager.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Bulgur- og bønnesalat:

  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • ss
  • plantemargarin
  • 0
  • g
  • tørr bulgur
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • grønnsaksbuljongterning
  • 0
  • kartong
  • ferdigkokte sorte bønner
  • 0
  • neve
  • frisk bladpersille
  • 0
  • neve
  • valnøtter

Ellers trenger du:

  • 0
  • grillet paprika på glass
  • 0
  • avokado
  • tortillalefser
  • tzatziki
  • hakket frisk bladpersille

Relaterte produkter