GoVegan

Blomkålgrateng med (alternativ til)-ostesaus

Blomkålbuketter innhyllet i nydelig, kremet (alternativ til)-ostesaus. Server den som tilbehør til annen middagsmat, eller spis den gjerne som hovedrett med godt brød eller focaccia ved siden av. Det er så godt det!

Slik gjør du:

  • Kutt blomkålen i buketter og kok den så vidt mør i lettsaltet vann, ca 3 min. Sil av vannet og ha bukettene i en ildfast form.
  • Smelt margarinen på lav varme i en liten kjele. Visp inn melet og spe med litt og litt av plantemelken. La det koke opp og tykne lett mellom hver gang du sper med mer plantemelk.
  • Finhakk purren og tilsett den, pluss revet smak av Mozzarella i sausen. Smak til med litt salt og pepper.
  • Hell sausen over blomkålen i formen og ovnsbak midt i ovnen på 200 grader i 15-20 min.

Tips: Pynt gjerne med litt finhakket purre ved servering.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • g
  • blomkål
  • 0
  • ss
  • hvetemel
  • 0
  • g
  • purre
  • litt salt og pepper, smak til