GoVegan

Blomkålgrateng med ostesaus

Blomkålbuketter innhyllet i nydelig, kremet ostesaus. Server den som tilbehør til annen middagsmat, eller spis den gjerne som hovedrett med godt brød eller focaccia ved siden av. Det er så godt det!

Slik gjør du:

  • Kutt blomkålen i buketter og kok den så vidt mør i lettsaltet vann, ca 3 min. Sil av vannet og ha bukettene i en ildfast form.
  • Smelt margarinen på lav varme i en liten kjele. Visp inn melet og spe med litt og litt av melken. La det koke opp og tykne lett mellom hver gang du sper med mer melk.
  • Finhakk purren og tilsett den, pluss den revne osten i sausen. Smak til med litt salt og pepper.
  • Hell sausen over blomkålen i formen og ovnsbak midt i ovnen på 200 grader i 15-20 min.

Tips: Pynt gjerne med litt finhakket purre ved servering.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • g
  • blomkål
  • 0
  • ss
  • hvetemel
  • 0
  • dl
  • plantemelk
  • 0
  • g
  • purre
  • litt salt og pepper, smak til