GoVegan

Klimaavtrykk

Visste du at

Ved å velge produkter fra Go’Vegan, reduserer du ikke bare karbonavtrykket ditt, du hjelper også med å redusere globale utslipp ved å støtte et klimaprosjekt i Vietnam - verifisert av FN? 😇

Vi har inngått et samarbeid med klima- og teknologiselskapet CHOOOSE for å nøytralisere vårt minimale og uunngåelige karbonavtrykk. For hvert solgte Go'Vegan-produkt reduserer vi CO2 ved å støtte et avfallshåndteringsprosjekt som reduserer metangass og forhindrer klimagassutslipp. Prosjektet støtter også fire av FNs bærekraftmål som bidrar til å skape bedre levekår for lokalbefolkningen.

Bare i 2020 har Go'Vegan redusert over 400 tonn CO2, noe som tilsvarer omtrent 500 000 færre bananer eller mer enn 2500 færre flyreiser fra Oslo til London!

Utslipp per produktkategori

Når det gjelder utslippstall per kategori for veganske produkter, finnes det få nøyaktige tall, og enda færre som er basert på norske data.

Animalske produkter har mellom 1,5 - 3 ganger så stort avtrykk som veganske, avhengig av hvilke kilder man ser på og om de medregner transport, lagring og tilberedning av maten. Kategoriene det finnes best tall på er ost og kjøtt.

Ost

  • Vegansk gulost (globalt) = 2,3 kg CO2e per kilo produsert vare.
  • Vanlig gulost (i Norge) = 9 kg CO2e per kilo produsert vare.

Kjøtt

(Basert på amerikanske tall for diverse vegetarkjøtterstatninger, ikke-veganske)

  • Vegetarkjøtt = 7,7 kg CO2e per kilo produsert vare.
  • Storfekjøtt = 34 kg CO2e per kilo produsert vare.

Go'Vegan er klimanøytrale

Enn så lenge kompenserer vi mer enn det gjennomsnittlige fotavtrykket for lignende produkter og kan dermed med stolthet si at Go’Vegan sine produkter er klimanøytrale, eller klimapositive egentlig, da vi overkompenserer for å være på den sikre siden. 😊

Les mer om CHOOOSE sitt flotte arbeid her.