GoVegan

Rød thaicurry med kokosmelk, grønnsaker og Go'Vegan Kyllingalternativ

En varmende currygryte med kokosmelksaus er garantert suksess. Server med ris og nyyyt!

Slik gjør du:

  • Varm opp litt olje i en stor stekepanne eller gryte og stek Go'Vegan Kyllingalternativ til bitene er gylne. PS: Kutt gjerne de største bitene i to før steking. Sett til side.
  • Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Rensk rødløken og kutt i strimler. Senk varmen på plata til ca 1/3 varme og hell i kokosmelk og vann. Bland inn rød currypaste. NB: Prøv med litt currypaste av gangen og smak til, ikke alle liker det like spicy. Smak til med soyasaus og limesaft.
  • Tilsett gulrot, løk og kaffirlimeblad. La det hele småkoke forsiktig i ca 10 minutter, eller til grønnsakene er såvidt møre.
  • Kutt brokkolien i biter og sil av laken på vannkastanjene. La dette koke med de siste 4-5 minuttene.

Server currygryten over kokt ris. Pynt med et dryss sorte sesamfrø og hakket frisk koriander på toppen. Limebåter er fint å ha på siden, så kan man skvise over litt frisk limesaft på tallerkenen.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Currygryte:

  • 0
  • gulrøtter
  • 0
  • liten
  • rødløk
  • 0
  • g
  • hermetiserte vannkastanjer (140 g = ca 1 liten boks)
  • 0
  • dl
  • kokosmelk (4 dl = 400 ml / 1 boks)
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • ss
  • rød currypaste, smak til
  • 0
  • ss
  • soyasaus, smak til
  • 0
  • lime
  • 0
  • kaffirlimeblad (kan sløyfes)
  • 0
  • brokkoli

Forslag til tilbehør:

  • ris
  • frisk koriander
  • sorte sesamfrø