GoVegan

Grillet paprika og ristede kikerter med (alternativ til) yoghurtdressing

En deilig lunsj- eller siderett med spennende smaker.

Grillet paprika:

  • Sett stekeovnen på 225 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
  • Rensk paprikaene og del dem i to på langs. (Vi brukte halvparten rød og grønn paprika, miks og match som du vil). Legg dem på bakepapiret med skinnsiden opp og stek/grill på 225 grader i ca 20 min, eller til de har begynt å bli sorte på skinnet.
  • Avkjøl, dra av skinnet og kutt i strimler.

Ristede kikerter:

  • Sil av laken på kikertene og skyll dem godt.
  • Bland inn litt grillkrydder (eller annet krydder du liker).
  • Stek kikertene i litt olivenolje i en stekepanne til de begynner å brunes. Ev. kan du ha dem i en ildfast form og riste dem i ovnen sammen med paprikaene, eller riste dem i air-fryer på 200 grader i 10-12 min.

(alternativ til) Yoghurtdressing:

  • Ha Go'vegan (alternativ til) Yoghurt naturell i en bolle.
  • Knus eller finhakk hvitløken og hakk basilikumen. Bland det inn i (alternativ til) Yoghurt.
  • Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

Servering:

  • Kutt olivnene i skiver.
  • Fordel (alternativ til) Yoghurtdressingen på tallerkenen.
  • Topp med grillet paprika, ristede kikerter og oliven.
  • Drissle over litt basilikumpesto, krydre med flaket havsalt og kvernpepper og strø til slutt over hakket basilikum.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Du trenger:

  • 0
  • paprika
  • 0
  • g
  • ferdigkokte kikerter
  • grillkrydder
  • 0
  • hvitløksfedd
  • 0
  • neve
  • frisk basilikum
  • litt frisk sitronsaft, smak til
  • litt salt og pepper, smak til
  • 0
  • neve
  • oliven
  • vegansk basilikumpesto
  • litt flaksalt og nykvernet sort pepper
  • frisk basilikum til pynt