

Grillet paprika og ristede kikerter med (alternativ til) yoghurtdressing
En deilig lunsj- eller siderett med spennende smaker.
Grillet paprika:
- Sett stekeovnen på 225 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
- Rensk paprikaene og del dem i to på langs. (Vi brukte halvparten rød og grønn paprika, miks og match som du vil). Legg dem på bakepapiret med skinnsiden opp og stek/grill på 225 grader i ca 20 min, eller til de har begynt å bli sorte på skinnet.
- Avkjøl, dra av skinnet og kutt i strimler.
Ristede kikerter:
- Sil av laken på kikertene og skyll dem godt.
- Bland inn litt grillkrydder (eller annet krydder du liker).
- Stek kikertene i litt olivenolje i en stekepanne til de begynner å brunes. Ev. kan du ha dem i en ildfast form og riste dem i ovnen sammen med paprikaene, eller riste dem i air-fryer på 200 grader i 10-12 min.
(alternativ til) Yoghurtdressing:
- Ha Go'vegan (alternativ til) Yoghurt naturell i en bolle.
- Knus eller finhakk hvitløken og hakk basilikumen. Bland det inn i (alternativ til) Yoghurt.
- Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
Servering:
- Kutt olivnene i skiver.
- Fordel (alternativ til) Yoghurtdressingen på tallerkenen.
- Topp med grillet paprika, ristede kikerter og oliven.
- Drissle over litt basilikumpesto, krydre med flaket havsalt og kvernpepper og strø til slutt over hakket basilikum.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Du trenger:
- 0
- paprika
- 0
- g
- ferdigkokte kikerter
- grillkrydder
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- neve
- frisk basilikum
- litt frisk sitronsaft, smak til
- litt salt og pepper, smak til
- 0
- neve
- oliven
- vegansk basilikumpesto
- litt flaksalt og nykvernet sort pepper
- frisk basilikum til pynt