GoVegan

Chick*n enchiladas med sorte bønner

Ostegratinerte enchiladas - the vegan way. Dette er skikkelig kosemat, og med hjemmelaget enchiladasaus blir det ekstra snadder!

Enchilada-saus:

  • Varm opp oljen i en liten kjele, ca halv varme på plata. Tilsett melet og visp til alle klumper er borte.
  • Visp inn krydderne (paprikapulver, spisskummen, løkpulver, buljongpulver, sukker, merian, chili og peppermiks).
  • Spe med vannet, litt og litt. Visp! Når det tykner, spe med mer vann, kok opp til det tykner (visp!) og gjenta til alt vannet er brukt opp.
  • Visp inn tomatpuré og smak til med salt. Kanskje du ønsker mer chili også.
  • La sausen småkoke på lav varme uten lokk i 10-15 min.

Fyll:

  • Hakk løken smått. Kutt Go'Vegan Kyllingalternativ i mindre strimler.
  • Varm opp oljen i en stor stekepanne til ca 2/3 varme. Stek løk og Kyllingalternativ til det er gyllent, ca 10 min.
  • Sil av laken på bønnene og skyll godt. Kutt sukkerertene i biter.
  • Tilsett bønner og sukkererter i panna. Sett til side.

Montering og steking:

  • Finn fram en ildfast form og pensle den med olje.
  • Gjør klar tortillalefser (vi brukte lefser på ca 20 cm i diameter), fyllet og 2/3 av osten.
  • Fordel en god spiseskje enchiladasaus jevnt ut over en tortillalefse. Legg rikelig av fyllet i en stripe midt på og dryss over med revet ost. (Tenk at her skal du dele fyllmengden i fire og bruke en fjerdedel på hver lefse.) Rull lefsen fast sammen og legg den i den ildfaste formen.
  • Gjenta med de resterende lefsene, fyllet og osten og legg rullene side ved side i den ildfaste formen.
  • Fordel resten av sausen over lefserullene og strø resten av osten over. Drissle litt olivenolje over det hele.
  • Stek på 175 grader midt i ovnen i ca 20 min.
  • Pynt med hakket frisk koriander før servering.

(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)

  • 0 porsjoner

Enchilada-saus:

  • 0
  • ss
  • olje
  • 0
  • ss
  • hvetemel
  • 0
  • ts
  • røkt paprikapulver (ev. vanlig paprikapulver)
  • 0
  • ts
  • malt spisskummen
  • 0
  • ts
  • løkpulver
  • 0
  • ts
  • grønnsaksbuljongpulver (ev. 1/3 terning)
  • 0
  • ts
  • sukker
  • 0
  • ts
  • tørket merian (ev. oregano)
  • 0
  • krm
  • chilipulver
  • 0
  • krm
  • peppermiks (eller litt sort pepper)
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • ss
  • tomatpuré
  • 0
  • krm
  • salt, smak til

Fyll:

  • 0
  • ss
  • olje
  • 0
  • gul løk
  • 0
  • g
  • ferdigkokte sorte bønner (175 g = 1 kartong / ca 2,5 dl)
  • 0
  • sukkererter (10 stk = ca 1 neve)

Ellers trenger du:

  • 0
  • tortillalefser
  • 0
  • neve
  • frisk koriander