

Chick*n enchiladas med sorte bønner
Enchiladas - the vegan way. Dette er skikkelig kosemat, og med hjemmelaget enchiladasaus blir det ekstra snadder!
Enchilada-saus:
- Varm opp oljen i en liten kjele, ca halv varme på plata. Tilsett melet og visp til alle klumper er borte.
- Visp inn krydderne (paprikapulver, spisskummen, løkpulver, buljongpulver, sukker, merian, chili og peppermiks).
- Spe med vannet, litt og litt. Visp! Når det tykner, spe med mer vann, kok opp til det tykner (visp!) og gjenta til alt vannet er brukt opp.
- Visp inn tomatpuré og smak til med salt. Kanskje du ønsker mer chili også.
- La sausen småkoke på lav varme uten lokk i 10-15 min.
Fyll:
- Hakk løken smått. Kutt Go'Vegan Kyllingalternativ i mindre strimler.
- Varm opp oljen i en stor stekepanne til ca 2/3 varme. Stek løk og Kyllingalternativ til det er gyllent, ca 10 min.
- Sil av laken på bønnene og skyll godt. Kutt sukkerertene i biter.
- Tilsett bønner og sukkererter i panna. Sett til side.
Montering og steking:
- Finn fram en ildfast form og pensle den med olje.
- Gjør klar tortillalefser (vi brukte lefser på ca 20 cm i diameter), fyllet og 2/3 av Go'Vegan revet.
- Fordel en god spiseskje enchiladasaus jevnt ut over en tortillalefse. Legg rikelig av fyllet i en stripe midt på og dryss over med Go'Vegan revet. (Tenk at her skal du dele fyllmengden i fire og bruke en fjerdedel på hver lefse.) Rull lefsen fast sammen og legg den i den ildfaste formen.
- Gjenta med de resterende lefsene, fyllet og Go'Vegan revet og legg rullene side ved side i den ildfaste formen.
- Fordel resten av sausen over lefserullene og strø resten av Go'Vegan revet over. Drissle litt olivenolje over det hele.
- Stek på 175 grader midt i ovnen i ca 20 min.
- Pynt med hakket frisk koriander før servering.
(Oppskrift og foto: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com)
- 0 porsjoner
Enchilada-saus:
- 0
- ss
- olje
- 0
- ss
- hvetemel
- 0
- ts
- røkt paprikapulver (ev. vanlig paprikapulver)
- 0
- ts
- malt spisskummen
- 0
- ts
- løkpulver
- 0
- ts
- grønnsaksbuljongpulver (ev. 1/3 terning)
- 0
- ts
- sukker
- 0
- ts
- tørket merian (ev. oregano)
- 0
- krm
- chilipulver
- 0
- krm
- peppermiks (eller litt sort pepper)
- 0
- dl
- vann
- 0
- ss
- tomatpuré
- 0
- krm
- salt, smak til
Fyll:
- 0
- ss
- olje
- 0
- gul løk
- 0
- g
- ferdigkokte sorte bønner (175 g = 1 kartong / ca 2,5 dl)
- 0
- sukkererter (10 stk = ca 1 neve)
Ellers trenger du:
- 0
- tortillalefser
- 0
- neve
- frisk koriander